składniki:
2 jajka
3 białka
125 g brązowy cukier
skórka z jednej cytryny
3/5 kostki masła/margaryny
320 g mąki drobnej orkiszowej
6 łyżek mleka sojowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 jabłka
jajka zmiksować z cukrem i skórką z cytryny. dodać rozpuszczone, przestudzone masło, a następnie mąkę, proszek i mleko. ciasto jest dosyć gęste. wyłożyć w tortownicy. jabłka obrać, podzielić na szesnastki, wyłożyć na cieście. piec w 180 stopniach. ubić pianę z białek. po 40 minutach wyjąć ciasto, wierzch posmarować pianą i ponownie włożyć do pieca na ok 20 minut.
Karpatka z biszkoptem
1 tydzień temu
2 komentarze:
Sliczny ten placek! :))
no mi wyszedl wspaniale ten placek, nawet sie nie przypalil ani nie wyskoczyl z blachy. Musze sie tez pochwalic ze wyglada o wiele lepiej niz ten na zdjeciu :D
Prześlij komentarz