pół szklanki jęczmienia (nie ugotowanego)
4 łyżki oliwy
4 łyżki soku pomidorowego
ząbek czosnku
1 łyżeczka dowolnej przyprawy. ja dałam taką
w składzie: bazylia, oregano, kminek, lubczyk, tymianek, rozmaryn, koperek, melisa, koper włoski, anyż, estragon
jęczmień gotujemy do miękkości z dwoma łyżkami oliwy w 700 ml wody. po ugotowaniu i przestudzeniu mielimy. dodajemy zmiażdżony czosnek i pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. smacznego :)
jęczmień gotujemy do miękkości z dwoma łyżkami oliwy w 700 ml wody. po ugotowaniu i przestudzeniu mielimy. dodajemy zmiażdżony czosnek i pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. smacznego :)
3 komentarze:
Ciekawe, muszę wypróbować. Uwielbiam takie smarowidła.
To coś dla mnie, bo pasty wegetariańskie uwielbiam na codzień i od święta.
Ciekawa propozycja:-)Pozdrawiam serdecznie:))
Prześlij komentarz