21 lut 2009

60. krem czekoladowo - migdałowy, dwuosobowy *



składniki
tabliczka gorzkiej czekolady
szklanka mleka sojowego
łyżeczka cynamonu
łyżka masła migdałowego

czekoladę połamać, podgrzewać w rondelku cały czas mieszając. gdy zrobi się płynna wolno dolać mleka i mieszać nadal. następnie, ciągle mieszając dodać cynamon i masło migdałowe.
przelać do filiżanek - porcja tylko na dwie małe filiżanki, zestaw dwuosobowy. zjadać ciepły bądź zimny. w obu wydaniach atrakcyjny.

moja propozycja

4 komentarze:

asieja pisze...

czekolada
i krem o gęstej konsystencji..
rozpływam się :-)

Majana pisze...

O krem czekoladowy, mniam, mniam, mniam! :))

Anonimowy pisze...

ja bardzo lubie dania dwuosobowe :)

Hanna Mi pisze...

Prosi się o jakieś soczyste owocki albo bitą śmietankę.. :-) Skręciło mnie potrzykroć. :-)