11 paź 2009

114. krem brokułowy



składniki:
2 litry wywaru z warzyw wraz z warzywami (marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, ziele angielskie)
2 duże brokuły
6 kromek razowego chleba
oliwa z oliwek
płatki migdałów

brokuły ugotować w wywarze. wszystkie warzywa zmiksować, włożyć do wywaru , wlać 4 łyżki oliwy. chleb pokroić w kostkę 1,5 cm na 1,5 cm (albo inaczej), zarumienić na oliwie. wkładać grzanki do misek, zalewać kremem, dekorować migdałem.

3 komentarze:

asieja pisze...

ostatnio bardzo polubiłam zupy
brokuły lubię od zawsze
musi byc pysznie

majana pisze...

Bardzo lubię brokuły! :) Zjadłabym taką zupkę :)

Kuba pisze...

Super krem. Tak się składa, że wczoraj taki jadłem. Twój wygląda pysznie!