8 paź 2009

112. surówka z kapusty białej i ogórka kiszonego.


składniki:
pół średniej główki białej kapusty
4-5 ogórków kwaszonych
sól, pieprz
pól łyżeczki spiruliny
cebula

kapustę poszatkować,posolić, odstawić na kwadrans. ogórki pokroić w kostkę, cebulę też. dodać spirulinę, świeżo mielony pieprz, skropić oliwą, wymieszać.
oliwa

4 komentarze:

mietowka22 pisze...

przepadam za surówkami z kapusty, ale nigdy nie wpadłam na to żeby podać ją z ogórkiem :)

Dorocik pisze...

Mam pytanie ...gdzie taką spirulinę można kupić? Przyznam szczerze,że pierwszy raz słyszę o niej...już wyszukałam w google i czytam..o niej co nieco;)
Pozdrawiam

agnieszka pisze...

ja kupuję w sklepie w necie, http://www.zdrowazywnosc.com.pl/index.php

majana pisze...

Bardzo lubię surówki z kapustki:)) Mniam:))