29 paź 2010

154. muffiny z masłem migdałowym i kakao





składniki:
suche
1/2 kg mąki orkiszowej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 łyżeczki sody
3/4 łyżeczki soli
40 dag cukru trzcinowego
2 czubate łyżki kakao


mokre
6 łyżek oleju z pestek winogron
2 jajka
250 ml wody
5 łyżek masła migdałowego

w jednej misce wymieszać mokre. w drugiej misce wymieszać suche. mokre wlać do suchych. niedbale wymieszać. dbale wymieszane muffiny nie są tak smaczne! przełożyć do papierowych koszulek i piec ok 15 min w 180 stopniach

4 komentarze:

Majana pisze...

Ciekawa jestem tego masła migdałowego:) Smacznie wyglądają Twoje muffinkI:)

asieja pisze...

podoba mi się ten migdałowy aromat..

myniolinka pisze...

skoro zapraszasz do stołu to chętnie się przyłączę :)

Anonimowy pisze...

Kiedyś przygotowałam własne maslo migdałowe, a raczej pastę z migdałów. Myślę, że do tego przepisu nadałaby się idealnie. :)

Pozdrawiam!