2 paź 2010

150. jabłka ze zbożami i kruszonką



składniki:
1 kg jabłek
paczka płatki 6 zbóż (gotowy produkt do kupienia)
szklanka mąki orkiszowej
150 g masła
150 g cukru brązowego

jabłka obrać, zetrzeć na tarce o większych oczkach. płatki zalać wodą, odstawić. z mąki, masła i cukru zrobić kruszonkę. wszystko wymieszać. włożyć do formy. zapiekać ok 30 - 45 minut w 180 stopniach. my zjadamy na kolację ale do herbaty na podwieczorek tez się nadaje :)

4 komentarze:

majana pisze...

A ja to bym na śniadanko zjadła:)
Podoba mi się:))

majka pisze...

To musi byc pyszne. I niesamowicie zdrowe :)

Karmel-itka. pisze...

jesienny deser. wspaniały zresztą.

Arvén pisze...

Oo, jak mi się podoba, taka zdrowa wersja crumble :D Pycha!