składniki:
suche
1/2 kg mąki orkiszowej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 łyżeczki sody
3/4 łyżeczki soli
40 dag cukru trzcinowego
2 czubate łyżki kakao
mokre
6 łyżek oleju z pestek winogron
2 jajka
250 ml wody
5 łyżek masła migdałowego
w jednej misce wymieszać mokre. w drugiej misce wymieszać suche. mokre wlać do suchych. niedbale wymieszać. dbale wymieszane muffiny nie są tak smaczne! przełożyć do papierowych koszulek i piec ok 15 min w 180 stopniach
Ciasto Marlenka
1 tydzień temu
4 komentarze:
Ciekawa jestem tego masła migdałowego:) Smacznie wyglądają Twoje muffinkI:)
podoba mi się ten migdałowy aromat..
skoro zapraszasz do stołu to chętnie się przyłączę :)
Kiedyś przygotowałam własne maslo migdałowe, a raczej pastę z migdałów. Myślę, że do tego przepisu nadałaby się idealnie. :)
Pozdrawiam!
Prześlij komentarz