1,5 litra wody gazowanej
3 szklanki mąki orkiszowej typ 630
4 łyżki mąki z nasion amarantusa
szczypta soli
1 łyżka inuliny*
2 jajka
pół słoika jagód
2 łyżki cukru trzcinowego
kawalątek świeżo tartego imbiru.
składniki na ciasto dokładnie wymieszać. usmażyć naleśniki. jagody przesypać cukrem, odstawić. dodać imbir - ale naprawdę troszkę, bo inaczej zagłuszy smak jagód. wymieszać. nakładać na placki, składać w trójkąty. ja lubię jagodyw formie dziewiczej, dlatego nie ugniatam widelcem i nie miksuję. jest to później nieco kłopotliwe odczas jedzenia bo one zaczynaja uciekać.
____________________
*opcja
Puszyste Grahamki
5 dni temu
5 komentarzy:
O mniam, mniam! Naleśniczki z jagódkami - raj na ziemi !:))
To jest własnie to o czym marze ;)
Od tygodni chodza mi po głowie nalesniki z jagodami
za mną też codzą nalesniki z jagodami, a z imbirem musi byc ciekawe połączenie :)
Bardzo smaczne są Twoje naleśniki :) Świetne połączenie imbiru i jagód. Ja bym dodała jeszcze kleksa bitej śmietany :)
Jaaami!:)
Dziękuję za Twój udział :*
Prześlij komentarz