składniki:
2 łyżeczki świeżo mielonej kawy
1 łyżeczka syropu klonowego
wrzątek
mleko sojowe/może być inne, choć może nie kozie
kawę zalać wrzątkiem, ostudzić. wstawić na godzinę do zamrażalnika. delikatnie przelać do nowego kubka (by nie wpadły fusy). dodać syrop klonowy, wymieszać. mleko spienić, delikatnie wlać do kawy
__________
jak dobrze spienić mleko, by pianka tak szybko nie opadała? a moze dlatego mi opadła bo to mleko sojowe?
2 łyżeczki świeżo mielonej kawy
1 łyżeczka syropu klonowego
wrzątek
mleko sojowe/może być inne, choć może nie kozie
kawę zalać wrzątkiem, ostudzić. wstawić na godzinę do zamrażalnika. delikatnie przelać do nowego kubka (by nie wpadły fusy). dodać syrop klonowy, wymieszać. mleko spienić, delikatnie wlać do kawy
__________
jak dobrze spienić mleko, by pianka tak szybko nie opadała? a moze dlatego mi opadła bo to mleko sojowe?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz