18 lip 2009

90. daktyle nadziewane oscypkiem







składniki:
2 małe oscypki
6-8 daktyli bez pestek

ser drobno pokroić. faszerować nim daktyle. chwilkę podsmażyć na suchej patelni pod przykryciem. zjeść ze smakiem.
połączenie wbrew pozorom idealne. uwaga! polecam tylko tzw daktyle ekologiczne - całkiem inny smak niż takie z marketów.



moja propozycja

4 komentarze:

ugotujmnie pisze...

Mniaaaam! Takie połączenie smaków, toż to burżuazja! :D na pewno pyszne!

Agata Chmielewska (Kurczak) pisze...

ale fajne i pomysłowe, musi być boskie w smaku. Kurcze, nie wpadłabym na taki pomysł :)

rain.drop pisze...

Niezwykle oryginalny pomysł, brzmi smakowicie! Dziękuję, że bierzesz udział w Festiwalu Deserów, pozdrawiam! :)

wegetarinka pisze...

musi być przepyszne :)