składniki:
szklanka suchego grochu
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka garam masala
szczypta soli i pieprzu
oliwa z oliwek
3/4 l. soku pomidorowego
groch namoczyć na noc. rano opłukać i ugotować. cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na oliwę. dodać zmiażdżony czosnek i garam, krótko podsmażyć. zalać sokiem, dusić od przykryciem aż zrobi się gęste. dodać ugotowany groch (odcedzony wody). zamieszać, zjeść
szklanka suchego grochu
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka garam masala
szczypta soli i pieprzu
oliwa z oliwek
3/4 l. soku pomidorowego
groch namoczyć na noc. rano opłukać i ugotować. cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na oliwę. dodać zmiażdżony czosnek i garam, krótko podsmażyć. zalać sokiem, dusić od przykryciem aż zrobi się gęste. dodać ugotowany groch (odcedzony wody). zamieszać, zjeść
1 komentarz:
Jestem absolutnie przekonana do takiej zupy, bo uwielbiam i groch i pomidory :) Pozdrawiam :)
Prześlij komentarz