
składniki:
4 zielone szaragi
szklanka ugotowanej białej fasoli
jajko
ząbek czosnku
mąka kukurydziana
szparagi po obraniu ugotować. wraz z fasola i czosnkiem zmiksować. dodać jajko, wymieszać. dodać tyle mąki kukurydzianej aż z masy da się formować kulki wielkości orzecha włoskiego. smażyć w głębokim tłuszczu ok 5 minut. osuszyć na papierowym ręczniku.
podałam z czerwonym ryżem i ogórkiem małosolnym.
4 zielone szaragi
szklanka ugotowanej białej fasoli
jajko
ząbek czosnku
mąka kukurydziana
szparagi po obraniu ugotować. wraz z fasola i czosnkiem zmiksować. dodać jajko, wymieszać. dodać tyle mąki kukurydzianej aż z masy da się formować kulki wielkości orzecha włoskiego. smażyć w głębokim tłuszczu ok 5 minut. osuszyć na papierowym ręczniku.
podałam z czerwonym ryżem i ogórkiem małosolnym.
3 komentarze:
świetnie brzmi ten przepis, z ciecierzycą mi się zamarzyły takie kuleczki :)
jestem pod wrażeniem. przepisu, pomysłu, wykonania. świetne! wpisuję na listę 2do i do polecania innym :)
Super pomysł, to musi być pycha!:))
Prześlij komentarz