22 maj 2009

79. kulki szparagowo - fasolowe



składniki:
4 zielone szaragi
szklanka ugotowanej białej fasoli
jajko
ząbek czosnku
mąka kukurydziana

szparagi po obraniu ugotować. wraz z fasola i czosnkiem zmiksować. dodać jajko, wymieszać. dodać tyle mąki kukurydzianej aż z masy da się formować kulki wielkości orzecha włoskiego. smażyć w głębokim tłuszczu ok 5 minut. osuszyć na papierowym ręczniku.
podałam z czerwonym ryżem i ogórkiem małosolnym.

moja propozycja

3 komentarze:

Agata Chmielewska (Kurczak) pisze...

świetnie brzmi ten przepis, z ciecierzycą mi się zamarzyły takie kuleczki :)

Unknown pisze...

jestem pod wrażeniem. przepisu, pomysłu, wykonania. świetne! wpisuję na listę 2do i do polecania innym :)

Majana pisze...

Super pomysł, to musi być pycha!:))