składniki:
3 jajka
szklanka wody
szklanka mąki orkiszowej typ 630
2 łyżki masła migdałowego
bułka tarta i cukier trzcinowy na okrasę
jajka roztrzepać, dodać wodę, mąkę, masło. dokładnie wymieszać. jak za rzadkie dodać mąki, jak za gęste dolać wody. kłaśc łyżką na wodę. w gotowaniu rosną. po wypłynięciu gotować minutę. okrasić podsmażoną bułką tarta, osłodzić cukrem
3 jajka
szklanka wody
szklanka mąki orkiszowej typ 630
2 łyżki masła migdałowego
bułka tarta i cukier trzcinowy na okrasę
jajka roztrzepać, dodać wodę, mąkę, masło. dokładnie wymieszać. jak za rzadkie dodać mąki, jak za gęste dolać wody. kłaśc łyżką na wodę. w gotowaniu rosną. po wypłynięciu gotować minutę. okrasić podsmażoną bułką tarta, osłodzić cukrem
2 komentarze:
z takim masełkiem to na bank musiały być pyszne!
proste i smaczne! :-)
Prześlij komentarz