![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgY6pRX89UdC1CeSTo9TRTAZL7ayqoDX0-S55Wb9gSfcZOAObnKTV_oSAOE9YQ-_mCYL7MCg7LWvl7EpLwHtQRkRcfBjSOmXT97IcNs5DgJzrFbUx-9kfuAUZAGEQzK41vWuMu_OAtdqGg/s400/jab%C5%82ko+kruszonka.jpg)
składniki:
1 kg jabłek
paczka płatki 6 zbóż (gotowy produkt do kupienia)
szklanka mąki orkiszowej
150 g masła
150 g cukru brązowego
jabłka obrać, zetrzeć na tarce o większych oczkach. płatki zalać wodą, odstawić. z mąki, masła i cukru zrobić kruszonkę. wszystko wymieszać. włożyć do formy. zapiekać ok 30 - 45 minut w 180 stopniach. my zjadamy na kolację ale do herbaty na podwieczorek tez się nadaje :)
1 kg jabłek
paczka płatki 6 zbóż (gotowy produkt do kupienia)
szklanka mąki orkiszowej
150 g masła
150 g cukru brązowego
jabłka obrać, zetrzeć na tarce o większych oczkach. płatki zalać wodą, odstawić. z mąki, masła i cukru zrobić kruszonkę. wszystko wymieszać. włożyć do formy. zapiekać ok 30 - 45 minut w 180 stopniach. my zjadamy na kolację ale do herbaty na podwieczorek tez się nadaje :)
4 komentarze:
A ja to bym na śniadanko zjadła:)
Podoba mi się:))
To musi byc pyszne. I niesamowicie zdrowe :)
jesienny deser. wspaniały zresztą.
Oo, jak mi się podoba, taka zdrowa wersja crumble :D Pycha!
Prześlij komentarz