składniki:
1,5 szklanki maki orkiszowej typ 630
1 szklanka płatków owsianych
pół szklanki oliwy z oliwek
pół szklanki wody
1 kg jabłek
cynamon
do ewentualnego słodzenia 2 łyżki miodu lub melasy
jabłka obrać, pokroić, dusić od przykryciem kwadrans, dodać odrobinę wody. pod koniec dodać cynamon. pozostałe składniki zagnieść. oderwać kawałek na kruszonkę. resztę cienko rozwałkować na pergaminie, wysmarować jabłkami, posypać kruszonka. piec ok 45 minut w 180 stopniach
1,5 szklanki maki orkiszowej typ 630
1 szklanka płatków owsianych
pół szklanki oliwy z oliwek
pół szklanki wody
1 kg jabłek
cynamon
do ewentualnego słodzenia 2 łyżki miodu lub melasy
jabłka obrać, pokroić, dusić od przykryciem kwadrans, dodać odrobinę wody. pod koniec dodać cynamon. pozostałe składniki zagnieść. oderwać kawałek na kruszonkę. resztę cienko rozwałkować na pergaminie, wysmarować jabłkami, posypać kruszonka. piec ok 45 minut w 180 stopniach
3 komentarze:
Prosta, a jakże pyszniutka! Lubię takie ciasta!:) Pozdrawiam:)
1,5 (szklanki?) mąki? bo tam chyba brakuje jednostki miary :)
oj wreszcie cos nowego, a my na jablka uczuleni ;)
Prześlij komentarz