26 cze 2012

165. kompot z rabarbaru (2 wersje)

składniki:
pęczek rabarbaru
1 łyżka cynamonu (wersja 1)
3 cm kawałek świeżego imbiru (wersja 2)
4 litry wody

rabarbar obrać, pokroić na kawałki ok 4 cm. wrzucić do gara z wodą i gotować pod przykryciem. po kwadransie dodać składnik wersji 1 lub 2 (połączenie obu może robić wrażenie :) i gotować kolejny kwadrans. można dosłodzić - ja nie preferuje. pijam na ciepło.



3 komentarze:

Majana pisze...

Jak fajnie,że jesteś!:)
Kompot z rabarbaru kocham w każdej wersji.
Pozdrawiam CIę serdecznie.
Majana

camelia pisze...

Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

Pozdrawiam

Camelia
Petitchef.pl

camelia pisze...

Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

Pozdrawiam

Camelia
Petitchef.pl