![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdRJhayk0ZudErQAie6e4BghCue8MnCCCllsIwuzJ53C7EiqFZOlaaj3ewHsemvVTkKUIbVf7CCHuKNCz-oRbHuLd5YNjBu8KfYCrSWW1BbIY-aexfUDMx88YQO2KHZRDnNjDtGY3YnlA/s400/4020.jpg)
składniki:
suche
1/2 kg mąki orkiszowej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 łyżeczki sody
3/4 łyżeczki soli
40 dag cukru trzcinowego
2 czubate łyżki kakao
paczka płatków kakao
mokre
6 łyżek oleju z pestek winogron
2 jajka
250 ml wody
5 łyżek masła migdałowego
w jednej misce wymieszać mokre. w drugiej misce wymieszać suche. mokre wlać do suchych. niedbale wymieszać. dbale wymieszane muffiny nie są tak smaczne! przełożyć do papierowych koszulek i piec ok 15 min w 180 stopniach.
3 komentarze:
Mniam, na pewno pyszne te muffiny:)
Fajnie,że jesteś:)
Pozdrawiam!
Muffiny wyglądają bardzo apetycznie., ale... płatki kakao? Nigdy nie widziałam takiego cuda. Można wiedzieć, gdzie je nabyłaś? :)
Muffiny często goszczą w moim domu. Zwłaszcza te na słodko.
Prześlij komentarz