składniki:
1 kg dyni
1 laska cynamonu
kawałek świeżego imbiru
1 filiżanka brązowego cukru
2 jajka
100 brązowego cukru (do ciasta)
200 g masła
300 g mąki orkiszowej drobnej
3 czubate łyżki kakao
na kruszonkę:
100 g masła
100g cukru brązowego
200 g maki orkiszowej
dynię pokroić w kostkę, dodać cynamon, imbir i cukier gotować ok 30 minut aż się rozgotuje. z pozostałych składników zagnieść ciasto, zawinąć trzymać godzinę w lodówce. rozwałkować. położyć na cieście dynię. zrobić kruszonkę. piec ok godzinę w 180 stopniach.
8 komentarzy:
Świetna sprawa! I jaki ładny kontrast kolorów... :)
mmm... zapowiada sie smakowicie:)
Fajne to ciacho jest :)))
niebywałe.
jeju, to pomysł z głowy? czy przepisowy?
wygląda obłędnie!
Twoje ciasto wygląda smakowicie :)
Przepis wydaje się bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu, a ciasto wyglada bardzo smakowicie :)Pozdrawiam serdecznie.
pycha! :)
Radosnych Świąt BOżego Narodzenia !:))
Prześlij komentarz