27 paź 2010

153. kotlety z zielonej soczewicy curry



składniki:
1 szklanka zielonej soczewicy
1 mała cebula
2 jajka
bułka tarta
1 czubata łyżka przyprawy curry
4 łyżki maki kukurydzianej

soczewicę gotować do miękkości. cebulę zeszklić. wymieszać soczewicę, cebulę, curry, jajka, mąkę. formować kotlety. smażyć

5 komentarzy:

Anonimowy pisze...

smakowite :) nie pomyslałabym, żeby do soczewicy dodać curry! świetny pomysł :)
kinia****

Kinga pisze...

Fajny prosty przepis. Spróbuję z zieloną soczoewicą , może moja Niejadka zje. Kotleciki z czerwonej soczewicy z marchewką zjada, choć opornie.

Majana pisze...

Fajne te kotleciki! Nigdy takich nie próbowałam.
Pozdrowienia:)

Karmel-itka pisze...

ojej, ale ciekawe!
nie miałam okazji takich kosztowac.

Anonimowy pisze...

Bardzo dobre! Świetny pomysł na bloga. Także jestem wegetarianką i kończą mi się pomysły na obiady. Inspiracji szukam w restauracjach. Ostatnio, moją ulubioną jest Green Patio w Warszawie (ul. nowogrodzka). Polecam! Bardzo odświeża kuchenne eksperymenty!