składniki dla 2 osób:
4 kromki fajnego chleba (ja miałam żytni ze słonecznikiem)
olej z pestek winogron
jeden ugotowany brokuł albo kalafior (miałam zielony)
płatki migdałów
masło
chleb pokroić w kostkę o wymiarach 1x1 cm. wrzucić na rozgrzany tłuszcz i zrobić grzanki. ugotować kalafior/brokuł. podzielić na małe kawałki, ułożyć na grzankach. posypać płatkami migdałów, polać stopionym masłem.
4 kromki fajnego chleba (ja miałam żytni ze słonecznikiem)
olej z pestek winogron
jeden ugotowany brokuł albo kalafior (miałam zielony)
płatki migdałów
masło
chleb pokroić w kostkę o wymiarach 1x1 cm. wrzucić na rozgrzany tłuszcz i zrobić grzanki. ugotować kalafior/brokuł. podzielić na małe kawałki, ułożyć na grzankach. posypać płatkami migdałów, polać stopionym masłem.
5 komentarzy:
Jaki fajny pomysł :))
Mogę wpaść na grzaneczkę? ;-)
zapraszam :) we wtorek jadę na targ po brokuły :)
Kocham grzanki, brokuły i migdały...
ciekawe co będę jeść jutro na kolację :P
świetny pomysł!
nie wpadłabym na takie grzanki...
Prosty, a jakże świetny pomysł.
Prześlij komentarz