27 sie 2010

145. kukurydza z masłem



składniki:
kukurydza w kolbach
masło
wrzątek
szczypta soli

kukurydzę wrzucić do osolonego wrzątku. gotować kwadrans pod przykryciem. ustroić wiórkami masła. zjeść.

8 komentarzy:

Beata pisze...

Prosto domowo i smacznie:)
pozdrawiam

EVE pisze...

przecudownie prosty przepis, a jaki smakowity...
Prostota smaków to jest to!

Pozdrawiam serdecznie!

Karmel-itka. pisze...

banał, ale jaki! pełen klasy i smaku lata ;]

efrank pisze...

U mnie dzisiaj też kukurydza :)

Paula pisze...

przepyszna prostota!

chantel pisze...

oo to jest to! uwielbiam :)

majana pisze...

Lubię kukurydzę :)) Mniam!:)

Co jeść pisze...

Własnie znalazłem twojego bloga szukając przepisu na kukurydzę. Zapomniałem ile czasu gotować. Piszesz że 15 minut, ale to zależy od kukurydzy tak naprawdę. Raz pamiętam gotowałem 25 minut we wrzątku i było twardo. No i preferuję masełka dodawać sobie więcej niż plasterki tak jak u Ciebie na zdjęciu :D Więcej tłuszczu ale przyjemności raz na jakiś czas nie należy sobie odmawiać :D Pozdrawiam!