![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisOQxLQ9k9PDl3P4kOvjKcwi2pYBSUnvBSJA721CEAbaSk1nubNMLj03VaXWZccBlTu_ZhJ56PX-4CMc_KZWNcsTLJ8pq-eK_ZeVsYUgsCwK8ILNfDXLG6yw2LYqYfTzI72ZpC34peKgw/s400/ziem.jpg)
składniki:
młode ziemniaki wielkości max jajka kurzego
cebula
2 ząbki czosnku
olej z pestek winogron
2 łyżki masła
dowolna przyprawa opcjonalnie*
ziemniaki umyć, ugotować, obrać. piec nagrzać do 180stopni. ziemniaki włożyć do naczynia. pokroić cebulę na ćwiartki, swobodnie ułożyć, to samo z obranymi, przepołowionymi ząbkami czosnku. dodać masło i olej wg uznania. posypać czymś. albo nie. ja syię 2/5 porcji, bo takie jest u nas zapotrzebowanie. piec ok. godzinę
młode ziemniaki wielkości max jajka kurzego
cebula
2 ząbki czosnku
olej z pestek winogron
2 łyżki masła
dowolna przyprawa opcjonalnie*
ziemniaki umyć, ugotować, obrać. piec nagrzać do 180stopni. ziemniaki włożyć do naczynia. pokroić cebulę na ćwiartki, swobodnie ułożyć, to samo z obranymi, przepołowionymi ząbkami czosnku. dodać masło i olej wg uznania. posypać czymś. albo nie. ja syię 2/5 porcji, bo takie jest u nas zapotrzebowanie. piec ok. godzinę
4 komentarze:
Jakie smaczne zdjecie! Mniam:)
Ja się chętnie przysiądę i zjem;)
najprostszy smak. najpyszniejszy.
Nie ma to jak z ogniska ;)
Prześlij komentarz