![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgX8EENo4OL8FpoFxu_LFtuekhqvoppEscTNdnltXVTtYgbRpj8q2rTrWiv2CYdt5fXlsFF451-scqann_dUmZwXDfN1BCnaaWPb0DncJLFYvLss3Hx9tWIPYX62u_ExIl2NaKIWVv8Y_0/s400/jan.jpg)
składniki:
8 jabłek
laska cynamonowa
1/2 laski wanilii
1-2 goździki
8 łyżek kaszy kukurydzianej drobnej
skórka z połowy cytryny
2 łyżeczki masła
umyte jabłka pokroić w ćwiartki, wyjąc gniazda nasienne, nie obierać. włożyć do garnka zalać 5 szklankami wody, dodać skórkę, cynamon, wanilię, goździki, zagotować. gdy jabłka będą miękkie dodać kaszę, starannie wymieszać. gdy zupa zacznie robić się gęsta ma skłonność do przypalania. przetrzeć przez sito, dodać masło. podawać ciepłą.
8 jabłek
laska cynamonowa
1/2 laski wanilii
1-2 goździki
8 łyżek kaszy kukurydzianej drobnej
skórka z połowy cytryny
2 łyżeczki masła
umyte jabłka pokroić w ćwiartki, wyjąc gniazda nasienne, nie obierać. włożyć do garnka zalać 5 szklankami wody, dodać skórkę, cynamon, wanilię, goździki, zagotować. gdy jabłka będą miękkie dodać kaszę, starannie wymieszać. gdy zupa zacznie robić się gęsta ma skłonność do przypalania. przetrzeć przez sito, dodać masło. podawać ciepłą.
2 komentarze:
ja zup owocowych nie lubię ,ale coś mi się wydaje ,że taka by mi smakowała
widziałam jagodowe, wiśniowe, czereśniowe, truskawkowe, ale jabłkową pierwszy raz . musi być pyszna. :D
Prześlij komentarz