składniki:
1 kg ziemniaków
2 selery
2 pietruszki
mąka ziemniaczana lub skrobia kukurydziana
warzywa obrać, ugotować. zmielić, wymieszać. podzielić - najlepiej w misce - na cztery części. jedną część wyjąć, na jej miejsce wsypać tyle mąki lub skrobi by zapełniła miejsce po wyjętej części. dodać część chwilowo odsuniętą i zagnieść ciasto. w razie potrzeby dodać mąkę/skrobię. formować dowolne kształty, wrzucać na wrzątek, gotować chwilę po wypłynięciu.
1 kg ziemniaków
2 selery
2 pietruszki
mąka ziemniaczana lub skrobia kukurydziana
warzywa obrać, ugotować. zmielić, wymieszać. podzielić - najlepiej w misce - na cztery części. jedną część wyjąć, na jej miejsce wsypać tyle mąki lub skrobi by zapełniła miejsce po wyjętej części. dodać część chwilowo odsuniętą i zagnieść ciasto. w razie potrzeby dodać mąkę/skrobię. formować dowolne kształty, wrzucać na wrzątek, gotować chwilę po wypłynięciu.