składniki: na kg owocu niepełna szklanka cukru (daję trzcinowy) owoc do garnka. cukier do garnka. mieszam na małym ogniu aż sok odparuje. do słoika. pokrywkę przecieram spirytusem. zakręcam. pasteryzuję. _____________________ *do brzoskwini dodałam kardamon
witam gotuję bo lubię. od ponad 20 lat gotuję wegetariańsko. dla siebie gotuję, miłego i czwórki naszych dzieci. i dla wszystkich tych co mają ochotę. smacznego :)
3 komentarze:
Nagle jakaś kardamonowa moda? :> Już dzisiaj trzecia publikacją z tą przyprawą (bardzo się ciesze, bo bardzo ją lubię).
Nie ma nic lepszego niż domowe dżemy. Też się muszę zabrać.
to ja bym chciała ten brzoskwiniowy..
z kardamonem..
Oj, ja tez poproszę taki z kardamonem.. mmm...
PozdrówkI :)
Prześlij komentarz